Hacktic Computer Products blog

pagina 1 van 1
  • <
  • 1
  • >
Categorie:

Omslag naar circulaire ICT inkoop moet afvalstapel drastisch inperken

Groeiende stroom van afgeschreven ICT-hardware zorgt voor 50 miljoen jaarlijkse afdankers De Nederlandse ICT-keten staat garant voor een continue groeiende stroom aan afgeschreven ICT-hardware. Vanaf dit jaar danken we gezamenlijk ruim 50 miljoen ICT hardware producten af. Om de toenemende digitalisering in de Nederlandse samenleving haalbaar en duurzaam te maken is het bevorderen van circulariteit in de ICT-keten cruciaal.

Digitale kiosk

Een digitale kiosk is een zuil of tafel met een ingebouwde interactief scherm. Eigenlijk een tablet of smartphone, maar dan in het groot. Er zijn platte interactieve tafels waar je aan kunt zitten, maar er zijn ook staande kiosken, op een pilaar, die kunnen dienen als bijvoorbeeld wayfinding of voor het doorgeven van een bestelling. Er zijn talloze toepassingen waar je een digitale kiosk voor kunt gebruiken en we zullen er een aantal noemen.

Circulaire Economie

De Nederlandse Overheid heeft als doel gesteld dat Nederland in 2050 volledig circulair moet zijn. Niet zo gek, omdat de voorraad grondstoffen op de wereld nou eenmaal niet oneindig is. Denk bijvoorbeeld aan alle metalen die in onze elektronica zitten. Elk jaar maken we de grondstoffen die de aarde in één jaar kan produceren eerder op (Earth Overshoot Day). Daarom is het belangrijk om materialen te hergebruiken. Maar wat houdt de circulaire economie dan precies in?

pagina 1 van 1
  • <
  • 1
  • >