Digitale kiosk

woensdag 24 februari 2021

Een digitale kiosk; de mogelijkheden zijn eindeloos

In de wachtkamer van de dokter of de tandarts. Even bloedprikken in het ziekenhuis en je komt een volle wachtkamer binnen en je ziet op het scherm dat er een wachttijd van zo’n drie kwartier is. Op het vliegveld word je geacht om zo’n 3 uur van tevoren aanwezig te zijn en bovendien kom je erachter dat je vliegtuig ook nog eens vertraging heeft. Wachten, wachten, wachten … Een groot deel van de tijd brengen we door met wachten. Dan is het fijn als er ondertussen wat vermaak is. Volwassenen kunnen nog enigszins het geduld opbrengen om te wachten, maar bij kinderen wordt het al lastiger. Een digitale kiosk kan dan uitkomst bieden.

Wat is een digitale kiosk eigenlijk?

Een digitale kiosk is een zuil of tafel met een ingebouwde interactief scherm. Eigenlijk een tablet of smartphone, maar dan in het groot. Er zijn platte interactieve tafels waar je aan kunt zitten, maar er zijn ook staande kiosken, op een pilaar, die kunnen dienen als bijvoorbeeld wayfinding of voor het doorgeven van een bestelling. Er zijn talloze toepassingen waar je een digitale kiosk voor kunt gebruiken en we zullen er een aantal noemen.

Touchscreen tafel speciaal voor kinderen

In de wachtkamer van de dokter, de tandarts of een ziekenhuis. In de supermarkt. Bij het consultatiebureau. In de kidsruimte van een restaurant. Dit zijn plekken waar het soms wel eens handig kan zijn als de kinderen vermaakt worden. En dat kan met een touchtafel speciaal voor kinderen. Kinderen kunnen hierop een spelletje spelen, bijvoorbeeld memory, maar ook kunnen er kleurplaten worden ingekleurd. Er zijn talloze spelletjes en opdrachten die je kunt doen op deze tafel.

Enquêtes

Als we het toch over die wachtkamer hebben; ook voor volwassenen kan wachten erg lang duren. Waarom zou je volwassenen niet vermaken met de touchtafel en van de nood een deugd maken? Stel een enquête op over je bedrijf en laat de wachtende in de wachtkamer de enquête via de touchtafel invullen. Zo krijg je direct inzicht hoe jouw bedrijf of praktijk functioneert.

Natuurlijk is de touchtafel als vragenlijsten en klantonderzoeken op vele andere manieren in te zetten en niet alleen in een wachtkamer.

In een museum

Touchscreen tafel museum

Een digitale kiosk maakt een bezoek aan een museum interactiever en daarmee ook interessanter. Via de kiosk kunnen collecties getoond worden, kunnen er quizzen gespeeld worden of filmpjes getoond worden. Als mensen, en dat geldt zeker ook voor kinderen, vooral iets kunnen doen in een museum, dan blijft het langer hangen en leren ze meer. Maar niet alleen in een museum is een digitale kiosk een must-have, ze kunnen ook heel goed ingezet worden in bijvoorbeeld een dierentuin. Er zijn namelijk ook informatiezuilen verkrijgbaar die buiten kunnen worden geplaatst.

Bestelzuil

In fastfoodrestaurants zie je ze al veel verschijnen; de bestelzuil. Je klikt op het scherm aan wat je wilt eten, je betaalt en enkele minuten later kun je jouw bestelling afhalen bij de balie. Op deze manier kun je op je gemak bekijken wat je wilt eten, kun je je keuzes voor bepaalde sausjes of wat je wilt drinken eenvoudig aangeven en hoef je ook niet lang meer te wachten tot je aan de beurt bent.

Wayfinding

De juiste poli vinden in het ziekenhuis kan een dingetje zijn. In een groot hotel kan het lastig zijn om de juiste kamer te vinden. Waar zijn eigenlijk de ijsberen in de dierentuin? Of zoek de juiste gate maar eens op het immens grote Schiphol. Bezoekers, werknemers en klanten kun je eenvoudig assisteren in het vinden van de juiste bestemming door middel van een digitale kiosk. Daarnaast kan het zelfs mogelijk zijn om de digitale bewegwijzering te koppelen naar de smartphone van de klanten of bezoekers. Dat kan dan verzonden worden vanaf het scherm.

5 toepassingen voor het gebruik van een touchscreen tafel. De mogelijkheden zijn echter eindeloos! Dit lijstje kan zo nog aangevuld worden met 50 andere toepassingen. Maakt jouw bedrijf, praktijk, museum of instelling al gebruik van een touchtafel? En zo ja, op welke manier wordt de tafel ingezet?

 

Heeft u interesse gekregen in het huren van een digitale kiosk? Neem dan eens een kijkje naar het assortiment van digitale kiosken die u bij ons kunt huren hier!

Meer blogs

Een reactie toevoegen